Kolken zuigen

Met professionele apparatuur kan Panhuijzen Groen kolken zuigen

Straatkolken zuigen

Panhuijzen Groen kan snel en eenvoudig kolken zuigen met professionele apparatuur. Zowel straatkolken en trottoirkolken als zandvangers en rioolputten kunnen wij vakkundig schoonmaken. Wij reinigen kolken voor gemeentes en bedrijven. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Specialist in kolkenzuigen

Wij zijn gespecialiseerd in straatkolken schoonmaken. Wij hebben alles in huis om snel en veilig kolken schoon te maken.
Met onze professionele apparatuur kunnen wij vakkundig kolken schoonmaken voor gemeentes en bedrijven. Oók op moeilijk bereikbare plekken zoals smalle wegen, pleinen, voetpaden en fietspaden.
Zo weet je zeker dat overal alle straten, wegen en terreinen netjes schoon en droog blijven.

Specialist kolkenzuigen

Onderhoud van straatkoken door Panhuijzen Groen

Om verstoppingen, wateroverlast en schade aan het wegdek te voorkomen is het belangrijk om kolken en putten regelmatig schoon te laten maken. Door regelmatig onderhoud blijven straatkolken, trottoirkolken en rioolputten vrij van vuil en kan regenwater altijd optimaal afgevoerd worden.

Met ons deskundige team en onze eigen professionele machines kunnen wij snel en flexibel aan de slag om kolken te onderhouden en te reinigen. Of het nu gaat om eenmalig kolken reinigen of langdurig onderhoud van straatkolken. Dat betekent dat jij altijd kunt kiezen voor onderhoud dat aansluit bij jouw wensen.

Veilig kolken reinigen

De veiligheid van onze medewerkers en alle weggebruikers vinden we heel belangrijk. Daarom zijn al onze machines om kolken te zuigen voorzien van diverse veiligheidssignalen. Zoals verkeersborden, zwaailichten, reflecterende vlakken en kleuren.
Op die manier zijn wij altijd goed zichtbaar voor het verkeer tijdens het legen van straatkolken.

Onderhoud kolken
Waarom kolken reinigen

Waarom straatkolken en trottoirkolken reinigen?

Door ophoping van vuil kunnen kolken op den duur verstopt raken, waardoor wateroverlast kan ontstaan. Straten, pleinen, wegen, tuinen en kelders komen onder water te staan, met veel schade voor gemeentes, bedrijven en inwoners tot gevolg.
Daarnaast kan er door een verstopte kolk ook schade aan het wegdek ontstaan. Als een kolk vol water blijft staan raakt de bodem er omheen verzadigd. Dit zorgt voor een zacht en onstabiel wegdek dat kwetsbaar is voor schades. Om dat te voorkomen is regelmatig leegzuigen van kolken belangrijk.

Straatkoken reinigen voor gemeentes en bedrijven

Voor gemeentes en overheid kunnen wij periodieke reiniging van straat- en trottoirkolken verzorgen. Ook bedrijven kunnen een beroep op ons doen als ze last hebben van verstopte straatkolken.
Bij ons ben je aan het juiste adres voor het reinigen van kolken en putten. Je kunt bij ons terecht voor kortlopende projecten, én voor langdurend periodiek onderhoud van kolken. Desgewenst kunnen we voor jou ook een onderhoudsplan opstellen.

Al onze werkzaamheden voeren wij met zorg uit. Zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk. Daarnaast vinden we dat iedereen een kans krijgt, óók als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt. Wij voldoen dan ook aan de normen voor Trede 3 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen, PSO. We zijn voorzien van het CO2-Bewust certificaat en het PSO certificaat.

straatkolken reinigen
Wat is een straatkolk

Wat is een straatkolk?

Onze wegen en straten zijn voorzien van straatkolken en trottoirkolken. Een straatkolk bevindt zich in de weg, terwijl een trottoirkolk in de stoep is ingebouwd. De kolken bestaan uit een onderbak en een deksel, en zijn aangesloten op het riool. Via de kolken wordt overtollig regenwater vanaf de straat afgevoerd naar het riool.
De kolken vangen zand, bladeren en ander vuil op en dit vuil blijft achter in de opvangbak van de kolken. Straatkolken en trottoirkolken zorgen er zo voor dat het regenwater gefilterd wordt vóórdat het water het riool bereikt.