boomverzorging

Professionele boomverzorging voor particulieren

bomen snoeien

Vorm vinden wij belangrijk bij het snoeien van bomen.

De boom moet zijn natuurlijke vorm behouden zodat men niet overduidelijk kan zien is dat er aan gesnoeid is. Bij kleine aantallen en op moeilijk bereikbare plaatsen wordt er in de boom geklommen m.b.v. een klimuitrusting en klimlijnen. Bij grotere aantallen zal in veel gevallen een hoogwerker worden ingezet.

De verhouding tussen snoeien en groeien moet je gevoelsmatig in je hebben want snoeien van bomen kan middels diverse methodes.

 

bomen rooien

Het kappen van bomen is soms onvermijdelijk

Omdat een boom ziek of aangetast is of op een ongunstige plaats staat is het kappen van een boom soms onvermijdelijk. Dit is ook het geval als de wortels van de boom de fundering van bijvoorbeeld een gebouw aantasten. In dit soort gevallen kunnen wij zorgen voor het deskundig verwijderen van uw boom. Van het zagen van de eerste tak tot het opruimen van de laatste. Wij doen dit op een proffessionele manier, ook al staan de bomen op moeilijk bereikbare plaatsen of hangen de takken bijvoorbeeld boven gebouwen.

Om dit te kunnen realiseren werkt Panhuijzen met vakkundig, gediplomeerd en VCA-gecertificeerde boomverzorgers die Europees goedgekeurde (klim)materialen hanteren. Om bomen te verwijderen werken wij regelmatig met hoogwerkers en telescoopkranen. Tevens zijn wij in het bezit van een vrachtauto, stobbenfrees en versnipperaar waardoor wij u van dienst kunnen zijn met het versnipperen en afvoeren van tak en stamhout en uitfrezen van boomstobben.

 

Als u bomen (ook bomen in uw eigen tuin) wilt kappen dan moet u daarvoor meestal een kapvergunning hebben van de gemeente. Of u wel of niet kapvergunningplichtig bent kunt u lezen in de boomverordering die door uw gemeente wordt gepubliceerd. Er moet een noodzaak (een kans op schade of ernstige overlast) bestaan om tot kappen te kunnen overgaan.

Kandelaberen en knotten

Kandelaberen
Oudere bomen die zware stormschade opgelopen hebben of door wortelschade onveilig zijn geworden, worden soms ten onrechte verwijderd. Een optie zou kandelaberen kunnen zijn. Hierbij worden zware gesteltakken op ongeveer twee á drie meter uit de hoofdstam gezaagd, waarna ze weer uitlopen.

Hierdoor ontstaat een compacte dichte kroon die minder overlast geeft en waarbij de markante stam behouden blijft. Een gekandelabeerde of geknotte boom dient eigenlijk eens in de drie tot vijf jaar opnieuw kaal gezaagd te worden. Hiermee wordt voorkomen dat de nieuwe kroon te zwaar wordt en er takken uitbreken.

Knotten
Knotten is een rigoureuze ingreep waarbij alle takken worden verwijderd en alleen de hoofdstam overblijft. Niet alle boomsoorten kunnen op hogere leeftijd nog geknot op gekandelabeerd worden. Ook is voor het knotten of kandelaberen en vergunning nodig via de gemeente. Als een boom eerder geknot is geweest dan is een vergunning (meestal) niet meer nodig.

Voor de boom is elke drie tot vijf jaar opnieuw knotten het beste. Daardoor wordt elke keer weer opnieuw schot gevormd en is de ingreep niet te groot. Knotten en kandelaberen zijn maatregelen die alleen in de bladvrije periode kunnen worden uitgevoerd.

Wij horen graag van u

 

+31 (0)493 315176

info@panhuijzengroen.nl

Langstraat 79,  5752 RK Deurne

LAAT ONS UW DROOMTUIN ONTWERPEN!

Samen met u bekijkt Panhuijzen Groen de mogelijkheden om uw droomtuin te realiseren.
U maakt uw wensen kenbaar in een persoonlijk gesprek.

Wij komen graag bij u langs!