boomverzorging

Boomonderhoud, bomen snoeien, bomen kappen, bomen rooien en boomstronken verwijderen.

Boomverzorging

Panhuijzen Groen helpt gemeenten en bedrijven met boomverzorging en boomonderhoud. Als professionele boomverzorger zorgen we met deskundig onderhoud en de juiste snoeitechnieken voor gezonde bomen. Ook kunnen wij bomen kappen, bomen rooien en boomstronken verwijderen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

BOOMSPECIALIST VOOR GEZONDE EN VEILIGE BOMEN

Wij zijn gespecialiseerd in boomverzorging, boomonderhoud en bestrijding van boomziektes. Samen met gediplomeerde en VCA-gecertificeerde boomverzorgers voeren wij alle werkzaamheden uit die met bomen te maken hebben. Zoals het planten, onderhouden, verplaatsen en verwijderen van bomen en boomstronken.
We regelen alles. Van professioneel bomen snoeien tot aan deskundig en veilig bomen kappen op moeilijke plaatsen. Met hoogwerkers, telescoopkranen en professioneel klimmateriaal kunnen wij overal bij. Ook versnipperen we snoeiafval met de takkenversnipperaar en voeren we tak- en stamafval af met onze vrachtwagen.
Staat een boom op omvallen, of is er een andere onveilige situatie ontstaan? Wij kunnen snel schakelen en hulp bieden. Neem gerust contact op! Ook voor eenmalige boomverzorging, seizoensgebonden werkzaamheden en volledig boomonderhoud.

Boomchirurg Panhuijzen
Bomen snoeien langs wegen

BOMEN SNOEIEN DOOR PANHUIJZEN GROEN

Door het tijdig snoeien van bomen groeien ze in de gewenste vorm, blijven ze gezond én vormen ze veel minder risico’s voor hun omgeving. Verwaarloosde bomen kunnen schade aan de omgeving toebrengen en, erger nog, letselschade veroorzaken. Als boomeigenaar ben je verantwoordelijk voor alle schade die jouw boom toebrengt aan de omgeving. Het is voor gemeenten en bedrijven dan ook van groot belang om hun bomen op tijd te laten snoeien.
Wij zijn gespecialiseerd in het snoeien van bomen langs wegen, in parken, groenvoorzieningen en op bedrijfsterreinen. We gebruiken hoogwerkers en telescoopkranen, en werken met professionele gekeurde klimmaterialen. We zorgen er bij het snoeien altijd voor dat de boom zoveel mogelijk zijn natuurlijke vorm behoudt.
We kunnen de bomensnoei eenmalig verzorgen, maar ook het complete snoeionderhoud voor langere tijd voor onze rekening nemen.

WANNEER SNOEIEN

Wanneer een boom het beste gesnoeid kan worden hangt af van onder andere de snoeiperiode van de boom. En dat is voor iedere boomsoort weer anders. Hier houden we bijvoorbeeld rekening mee wanneer we jonge bomen langs verkeerswegen snoeien. Door deze jonge bomen te snoeien, groeit de stam mooi recht, en ontwikkelt de boomkroon zich op veilige hoogte voor het verkeer.
Daarnaast speelt het doel van de snoei een grote rol. Bij volwassen bomen voeren we bijvoorbeeld onderhoudssnoei uit. De beste periode voor onderhoudssnoei is wanneer de boom vol in blad staat. Bij onderhoudssnoei halen we grote zware takken, dode takken en probleemtakken weg. Op die manier voorkomen we dat vallende takken schade veroorzaken aan de omgeving.

Wanneer bomen snoeien
Bomen kappen en boomstronken verwijderen

BOMEN KAPPEN EN BOMEN ROOIEN

Bomen kappen is soms onvermijdelijk. Omdat een boom ziek is of aangetast, of op een ongunstige plaats staat. In deze gevallen zorgen wij voor het deskundig kappen en rooien van de boom. Óók wanneer de boom op een lastige plaats staat, zoals midden in een winkelstraat, met overhangende takken, of dicht tegen bebouwing. Wij zorgen ervoor dat de boom veilig wordt verwijderd.

BOOMSTRONK VERWIJDEREN

Boomstronken verwijderen wij snel en vakkundig met onze stobbenfrees. Op iedere gewenste plek kunnen wij boomstronken en boomwortels wegfrezen. Door het uitfrezen van boomstobben met de stronkenfrees kunnen we ook de laatste restjes helemaal verwijderen. Door het wegfrezen van de stronk schiet de boom niet meer opnieuw uit, en komt er ruimte vrij voor nieuwe aanplant of bebouwing.

KANDELABEREN

Heb je een boom verplant, of een boom met stormschade of wortelschade? Deze bomen hebben meer kans op omvallen door een verstoorde balans tussen de wortels en de boomkroon. Door te kandelaberen brengen wij verplantte bomen weer in balans, en kunnen we voorkomen dat oudere bomen met stormschade of wortelschade verwijderd moeten worden.
Bij kandelaberen worden zware gesteltakken op ongeveer twee á drie meter uit de hoofdstam gezaagd, waarna ze weer uitlopen. Hierdoor ontstaat een compacte dichte kroon die minder overlast geeft en waarbij de markante stam behouden blijft. Het doel van kandelaberen is om het wortelstelsel en de kroon weer met elkaar in evenwicht te brengen. Zo is er minder kans op omvallen van de boom.

Knotten en Kandelaberen
Bomen knotten

Knotten

Knotten van bomen is een rigoureuze ingreep waarbij we alle takken verwijderen zodat alleen de hoofdstam overblijft. Niet alle boomsoorten kunnen op hogere leeftijd nog geknot of gekandelabeerd worden. Ook is voor het knotten of kandelaberen een vergunning nodig via de gemeente. Als een boom eerder geknot is geweest dan is een vergunning (meestal) niet meer nodig.
Voor de boom is elke drie tot vijf jaar opnieuw knotten het beste. Daardoor wordt elke keer weer opnieuw schot gevormd en is de ingreep niet te groot. Knotten en kandelaberen zijn maatregelen die we alleen in de bladvrije periode kunnen uitvoeren.

Wij verzorgen graag uw bomen