Het kappen van bomen is soms onvermijdelijk.

Omdat een boom ziek of aangetast is of op een ongunstige plaats staat is het kappen van een boom soms onvermijdelijk. Dit is ook het geval als de wortels van de boom de fundering van bijvoorbeeld een gebouw aantasten. In dit soort gevallen kunnen wij zorgen voor het deskundig verwijderen van uw boom. Van het zagen van de eerste tak tot het opruimen van de laatste. Wij doen dit op een proffessionele manier, ook al staan de bomen op moeilijk bereikbare plaatsen of hangen de takken bijvoorbeeld boven gebouwen.

Om dit te kunnen realiseren werkt Panhuijzen met vakkundig, gediplomeerd en VCA-gecertificeerde boomverzorgers die Europees goedgekeurde (klim)materialen hanteren. Om bomen te verwijderen werken wij regelmatig met hoogwerkers en telescoopkranen. Tevens zijn wij in het bezit van een vrachtauto, stobbenfrees en versnipperaar waardoor wij u van dienst kunnen zijn met het versnipperen en afvoeren van tak en stamhout en uitfrezen van boomstobben.

Als u bomen (ook bomen in uw eigen tuin) wilt kappen dan moet u daarvoor meestal een kapvergunning hebben van de gemeente. Of u wel of niet kapvergunningplichtig bent kunt u lezen in de boomverordering die door uw gemeente wordt gepubliceert. Er moet een noodzaak (een kans op schade of ernstige overlast) bestaan om tot kappen te kunnen overgaan.

Maar tegenover kappen van zonder kapvergunning staat in de meeste gevallen een boete en de plicht tot herplant.

In april 2006 presenteerde staatsecretaris Van Gennip van economische zaken haar plannen om een groot aantal vergunningen af te schaffen. Hierbij is ook de kapvergunning inbegrepen.